Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Που είναι οι διαμαρτυρίες για το θάνατο του Σωκράτη Γκιόλια;

*Το παρών δεν δρα σαν θεοποίηση του θύματος αλλα σαν σημείωση ότι ο λαϊκός θρήνος/επανάσταση είναι κατευθυνόμενος, όπως και τα περισσότερα*

Για όσους δεν ξέρουν η ψυχή του μπλογκ τρωκτικό δολοφονήθηκε από πληρωμένους επαγγελματίες και μια ιντερνετική φωνή κατάφερε να φιμωθεί, καθότι το μπλόγκ έκλεισε. Φοβισμένοι οι συνεργάτες του Γκιόλια, πήραν το μήνυμα και δεν θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το μπλογκ, γιατί δεν είναι αρκετά "χαζοί" για να το κάνουν. Η απειλή ήταν ξεκάθαρη. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ανθρώπους που φοβήθηκαν, ανθρώπινο είναι και ίσως έκανα το ίδιο, ποιος ξέρει...

Μπορώ όμως να κατηγορήσω το λαό που πηθείνια και αποχαυνωμένα χειραγωγείται απο τα ΜΜΕ και επιλέγει σε ποιες τραγωδίες να ρίξει κορκοδείλιο δάκρυ και ποιες να προσπεράσει. Δεν ήταν μόνο  ο  Γκιόλιας, ήταν και οι 3 άνθρωποι που πέθαναν στην τράπεζα την Μαρφίν αν δεν κάνω λάθος. Τι διαφορά έχουν αυτοί οι θάνατοι με το θάνατο του Γρηγορόπουλου που ήταν αρκετός για να καεί η Αθήνα και να φέρει χάος στην Ελλάδα; Υπάρχει μια διαφορά: Οι φόνοι που μιλάω ήταν πιο τραγικοί, στην μία περίπτωση γιατί ήταν περισσότεροι άνθρωποι και μία έγκυος και στην άλλη γιατί ήταν φόνος/λογοκρισία/φίμωτρο. Για μένα λοιπόν ο τελευταίος φόνος πλήττει πιο ξεκάθαρα την δημοκρατία από τους άλλους και θέλω να βγω στους δρόμους να διαμαρτυρηθώ αλλά μαντέψτε...κανείς άλλος δεν σκέφτεται σαν και μένα...



Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι και χωρίς κανένα συμφέρον αριστεροί είδαν την δραματική ταινία θρίλερ που προβλήθηκε για τον Αλέξη εκείνες τις μέρες και δάκρυσαν, όπως δακρύζεις σε μια επιτηδευμένη ταινία που οι παραγωγοί έχουν με ψυχολογικά τερτίπια σχεδιάσει να προκαλέσει την συγκινησή σου. Και να σου ξεσήκωμα, και να σου καταλήψεις από τους αγωνιστικούς φοιτητές μόνο και μόνο για να έχουν κάποιοι προβοκάτορες την ευκαιρία να κάψουν την Αθήνα και να ταρακουνήσουν την ζυγαριά δύναμης. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι όλο αυτό ήταν υποκινούμενο. Και θα μου πείτε ,τι δεν θα κάνω τίποτα; Οχι να κάνεις, αλλά άμα διαλέξεις να κάνεις, να κάνεις πάντα, σε όλα τα παρόμοια συμβάντα και όχι μόνο εκεί που σε υποκινούνε, και να κάνεις με τη γνώση ότι θέλουν να το εκμεταλλευτούνε αυτό και να μην τους το κάνεις εύκολο.

Προκάλεσαν την οργή σου με ψυχολογικά τρικ γιατί συμβαίνουν απειρα παρόμοια και χειρότερα περιστατικά συνεχώς αλλα δεν αντιδράς έτσι. Δεν νιώθεις κορόιδο; Εκτός αν νιώθεις την ίδια οργή και αντιστέκεσαι το ίδιο σε όλα , ώστε να είσαι αυθεντικός, πράγμα που δεν συμβαίνει αλλιώς δεν θα είχαμε αυτήν την κυβέρνηση. Άρα ακόμα και στην αντίσταση είσαι πρόβατο! Ένιωσες ότι πας έναντι στο κατεστημένο αλλά αυτό ήθελαν να νιώσεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια στο πόσο πολύ σε χειραγωγούν. Αναρωτιέμαι αν οι αγωνιστές της σχολής μου θα ψήφιζαν 1 μήνα κατάληψη τώρα όπως έκαναν και τότε. Η διαίσθηση μου μου λέει πως όχι.

Τώρα που το σκέφτομαι με το ακατάληπτο μίσος αριστερών-μπάτσων , το να βάλεις τους αντιστασιακούς απέναντι στους μπάτσους και να προκαλέσεις την οργή τους είναι ότι πιο εύκολο. Βάλε έναν μπάτσο σαν αποδιοπομπαίο τράγο και μάτσο θα δεις πως θα μαζευτούν. Ο μπάτσος στο έναντι στρατόπεδο είναι πιο πιασάρικος από τον κουκουλοφόρο γιατί οι αγωνιστές τον αντιπαθούν παραπάνω. Δεν θα απέκλεια τον να ήταν στημένο το όλο σκηνικό, και αν δεν ήταν σίγουρα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο αυτοί που ήθελαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση.

Και για όσους πούνε ότι είμαι ακόμη μια φωνή που θέλει να καταπνίξει την αντίσταση κατάλαβε λάθος γιατί λέω το αντίθετο, να αντιστεκόμαστε σε ΟΛΑ αυτα τα συμβάντα και όχι μόνο σε αυτά που τους συμφέρουν. Θέλουν να μας πείσουν και καλά ότι φταίει η Σέχτα επαναστατών για το φόνο. Ποιος αφελής θα πιστέψει κάτι τέτοιο; Ναιιιι θίχτηκε ιδεολογικά η Σέχτα, δέχτηκε πλήγμα στην τιμή της και τον σκότωσε. Να ξεσπάσει εκεί η οργή του λαού και να φοβηθεί την τρομοκρατία. Όπως η πολιτική της Αμερικής. Ακόμα και να έχει ανάμιξη το πιθανότερο είναι τα έχουν κάνει πλακάκια με τους από πάνω.

Κατα τα άλλα ο Αλέξανδος μυθοποιήθηκε από όλους και έγινε "αγωνιστής", συγγνώμη βρε παιδιά και εγώ λυπήθηκα αλλά γιατί αγωνιστής, έκανε κάτι και δεν το ξέρω; Ο Σωκράτης τουλάχιστον δεν ξέρω πόσο αγωνιστής ήταν αλλά πάλεψε για τις ιδέες του και είχε ένα μπλογκ οπου εκφραζόταν ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ασχετα με το τι λέω εγώ και ο κάθε τρομοκράτης. Και οι αποκαλύψεις που θα έφερνε στο φως ο Γκιόλιας εξαφανίστηκαν στα χέρια της αστυνομίας για έλεγχο και bye bye. Και όχι αυτό δεν έχει να κάνει με το τρωκτικό, ούτε καν το διάβαζα συχνά, έχει να κάνει με την ελευθερία λόγου και διαφάνεια! Και μαντέψτε ποιο είναι το επόμενο βήμα : άρση του απορρήτου από το μπλογκ για να βρουν και καλά απειλητικά μηνύματα. Πιο πολυ για να αποτελειώσουν το μπλογκ μου φένεται εμένα.

Αυτή είναι η ανάλυσή μου και θα με συγχωρησετε για όσα λάθη έκανα γιατί είμαι και εγώ αδαής και ανοιχτή στο διάλογο. Όποιος ξέρει κάτι για διαμαρτυρίες ας μου το πει.
Ας μας φωτίζει το μόνο που μας απέμεινε, ο νους μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου