Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Καλοσώρισμα πρωτοετών απο κουκουλοφόρους!

Αυτό το δημοσίευσα και στο μπλογκ μου για την σχολή αλλά ήθελα να το βάλω και εδω.  
Την καλυτερη υποδοχη που μπορούσαν εισέπραξαν στο πάρτυ πρωτοετών οι πρωτοετείς , ένα πάρτυ της ΠΑΣΠ στη Σχολη Θετικών Επιστημών. Είχαν μαζευτεί λοιπόν πριν το παρτυ μερικά άτομα, καμια 15αριά για τις προετοιμασίες, ωσπου κάποια στιγμή στις 10:45 μπήκαν στη σχολή καμια 30αριά άτομα, με κουκούλες κράνη και ξύλα. Δεν λέω την λέξη αναρχικοί γιατί ο χαρακτηρισμός προσβάλλει τους πραγματικούς αναρχικούς. Απειλώντας ότι θα ασκήσουν βία άρχισαν αν μαζεύουν ότι αντικείμενο αξίας υπήρχε, όπως λέει ένας μάρτυρας, λαπτοπ, ηχεία, κινητά ΚΑΙ ποτα! Αφού είχαν σπασει βέβαια τα φώτα. "Μας απείλησαν ότι αν πηγαίναμε να σώσουμε κάνα λαπτοπ, θα μας χτυπούσαν" λέει χαρακτηριστικά ένας φοιτητής που έχασε το λαπτοπ του. Αντίσταση δεν έφερε κανείς γιατί ήταν πολλοί και βίαιοι. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανένας. Αλλα αν είναι δυνατόν παιδια! Αυτά τα ΖΩΑ που θέλουν να λέγονται άνθρωποι, έχουν κάνει τα πανεπιστήμιά μας μπουρδέλο και μπαινοβγαίνουν όποτε τους γουσταρει! Φοιτητές κλέβετε ρε μαλακοπίτουρες όχι πλούσιους εφοπλιστές! Μερικοί από αυτούς είναι και φτωχοι...


Και όχι μόνο αυτό παρόμοιο γεγονός βεβήλωσης του πανεπιστημίου συναίβει μερικές μέρες πριν, όταν κατα τη διάρκεια ενός μέταλ πάρτυ, κάποιοι φανατικοί που φώναζαν συνθήματα για τον ΠΑΟΚ, μπήκαν στην είσοδο του Πολυτεχνείου και έσπασαν ένα άγαλμα.Τα παιδιά του πάρτυ ακούγοντας τη φασαρία βγήκαν έξω και τους είπαν να σταματήσουν. Οι άλλοι άρχισαν να φωνάζουν και είπαν ότι θα φέρουν παρέα για να τους πλακώσουν όλους. Το πάρτυ διαλύθηκε γιατί τα παιδιά δεν ήθελαν φασαρίες και φρόντισαν να κλειδώσουν την πόρτα.

Και διερωτώμαι, τι μπορούμε να κάνουμε οι φοιτητές για να προστατέψουμε το δεύτερό μας σπίτι; Μήπως να κάτσουμε να τις τρώμε και να καθόμαστε άπραγοι μπροστά σε αυτή τη βαναυσότητα; Δεν έχεις υποχρέωση εφόσον παίρνεις άδεια για ένα πάρτυ να προστατέψεις το πανεπιστήμιό σου; Ναι αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι, γιατί είναι βίαιοι και κινδυνεύεις. Δεν πρέπει το κράτος να είναι μαζί μου ; Δεν θεωρείται σωστό η αστυνομία να κηνυγήσει τέτοια παράσιτα; Αν δεν κάνει αυτό δηλαδή, τι άλλο θα κάνει; Ποιο το νόημα του ασύλου, όταν τα πανεπιστήμιά μας καταστρέφονται κάθε μέρα κι όταν εγώ προσωπικά κινδυνεύω και δεν μπορεί να με προστατέψει κανείς; Εφόσον θέλεις "ασυλο" μπορείς να προστατέψεις μόνος σου το πανεπιστήμιο; ΟΧΙ. Γιατί εξ αρχής πρέπει να υπάρχει άσυλο; , κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να χρειάζεται άσυλο, θα έπρεπε η κοινωνία μου να είναι άσυλο. Δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο χώρος διακίνησης ελεύθερων ιδεων,  σε μια δημοκρατία αυτό ισχύει παντού υποτίθεται. Μόνο εγώ πιστεύω πως αυτή τη στιγμη το άσυλο μόνο την ασυδοσία τρέφει και την εγκληματικότητα; Α όχι συγγνώμη προοδευτικοί μου φίλοι, είμαι φασίστας που το λέω αυτό! Ας σοβαρευτούμε λίγο... Γιατί πρέπει οι φοιτητές να είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο από το κράτος και την αστυνομία; Θα έπρεπε να είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και να επιθυμούμε το ίδιο πράγμα, τη δημοκρατία και την ειρήνη, και φυσικά την προστασία των πολιτών. Θα μου πείτε πολλοί αυτοί δεν επιθυμούν αυτό, αλλά τότε ποια είναι η λύση; Μακάρι να μην χρειαζόταν να υπάρχει αστυνομία στον κόσμο, αλλα ας αφήσουμε τις ουτοπίες και ας δούμε ρεαλιστικά ποια είναι η λύση και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα πανεπιστήμιά μας.

5 σχόλια:

  1. Εχουν διαλυθει τα παντα...
    Η εκμεταλευση της ηλιθιας ευγενικης δημοκρατιας μας σ ολο της το μεγαλειο.
    Αλλο πραμα ειναι η δημοκρατια και αλλο η παραδοση της χωρας σε λαθρομεταναστες,λαμογια και ταχα μου αναρχικους...
    (Αγριευτικα με την αναρτηση...θελω να πνιξω καποιον επιγοντος...Εχω ευαισθησια σ οτι αφορα τα παιδια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ετσι είναι το "Πανεπιστημιακό Άσυλο"! 'Ασυλο για κακοποιούς! Βγείτε στους δρόμους να το υπερασπιστείτε εσείς οι φοιτητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ από ότι θυμαάμαι από Αθήνα (σε σχολή 10 λεπτά από τα Εξάρχεια) τέτοια μπάχαλα δεν είχαμε γιατί όποιος κι αν ερχόταν για καφρίλες ήξερε μετά ότι οι δικοί του θα τρώγανε το ξύλο της αρκούδας από αυτούς που θα έφερναν οι υπόλοιποι. Πχ, έρχονταν ΦΟΝΕΔίτες για τραμπουκισμό και στο καπάκι έσκαγαν αναρχικοί για αντίποινα. Τη μία μέρα οι ΔΑΠίτες έδερναν τους ΠΑΣΠίτες, την επόμενη τις έτρωγαν.
    Έτσι πάει, ισορροπίες τρόμου για να είναι όλοι ήσυχοι. Τώρα, αν στη Θεσσαλονίκη δεν είστε έτσι, έχετε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο ειναι η λυση, ισορροπιες τρομου; οι φοιτητες μας εδω οι περισσοτεροι ουτε τραμπουκοι ειναι, ουτε ξυλο θελουν να δινουν, ουτε μπορουν, ουτε σε κυκλωματα ειναι οι περισσοτεροι, ειμαστε τελειως απροστατευτοι, και τετοια περιστατικα συμβαινουν συνεχεια. δηλαδη αν εισαι ενας φιλειρηνικος φοιτητης, που δεν εχει δωσει ποτε ξυλο στη ζωη του, την εβαψες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή